Eufòria al Festival Hivernacle

L'entusiasme es contagia any rere any entre el públic del Festival Hivernacle, que transforma el Teatre Cal Bolet en un entorn natural on gaudir de la millor música independent

Què passa amb el Festival Hivernacle? Tot va començar amb una estrena de festival amb Quart Primera i Ramon Mirabet a la primera edició, va seguir amb la connexió galàctica entre Albert Pla i Nico Roig a la segona, l'èxtasi amb Joan Miquel Oliver, ix!, A Singer Of Songs a la tercera i l'eufòria amb Mazoni, Joan Colomo i Brave Coast Djs en aquesta la darrera edició.
El festival arrencava amb un concert presentació a la plaça Sant Joan amb el concert d'Ian Sala, que va despertar la curiositat dels més inquiets amb un univers musical i líric molt proper al llegendari cantautor Bob Dylan, amb qui molts l'han comparat.
Arribava una de les nits de festival més esperades amb Mazoni i Joan Colomo a un Teatre Cal Bolet transformat en un Hivernacle amb plantes i música i amb un públic impacient, amb moltes ganes de què comencés. Van posar-se al públic a la butxaca desde el primer moment amb algunes de les actuacions més memorables desde els inicis del festival. Mazoni, ell sol amb una guitarra acústica, enèrgic com mai, va fer saltar de la cadira a més d'un amb alguns dels temes que l'han donat a conèixer. Va ser un concert espectacular. Joan Colomo també ho va donar tot, combinant cançons amb la banda del seu darrer disc "Sistema" i d'altres en solitari. Imprevible com sempre, no va deixar a ningú indiferent. La seva espontaneïtat sorprenia a un públic eufòric que no parava de riure i ballar. Brave Coast Djs van fer ballar a la gent en una actuació inèdita en el hall del teatre, també convertit en un Hivernacle amb plantes i música, en un ambient festiu i immillorable, sens dubte la seva millor actuació a Vilafranca del Penedès.

I seguien les actuacions dissabte amb el públic a l'escenari del Teatre Cal Bolet, un format proper que arrencava amb el cantautor australià Harley Young, que descobria Catalunya i fins i tot va adreçar al públic algunes paraules en català. Cálido Home van oferir una actuació intensa, sensible i pulcre, amb una compenetració d'excepció, un so impecable i un públic entregat, van defensar el seu darrer disc "Tones and Shapes", amb picades d'ullet als anteriors, com la cançó amb la que tancaven "Kill the watchman". Esperit!, el projecte en solitari de Dalmau Boada, posava punt i final a les actuacions de dissabte. El multiinstrumentista de Sant Celoni va oferir una actuació experimental tocant alhora guitarra, bateria, baix, teclats... Un músic que transmet la força d'una banda, i no una banda habitual, sinó una banda on cada instrument és original i amb una creativitat inusual, i pinzellades de psicodèlia. El punt i final al festival el va posar la cantautora americana Holly amb una música suau tot fonent-se amb les plantes i la natura del Claustre de Sant Francesc. Va acabar en rigorós acústic tocant enmig de la gent.


.................................................................................................